Thracian Star 2019: F-16 romanesti, alaturi de Eurofighter si MiG-29

Read Time:51 Second

Thracian Star este un exercitiu multinational despre care v-am mai scris de-a lungul anilor, la editia din 2019 participand, pe langa tara organizatoare, Bulgaria, si Romania, Italia si Grecia.

Romania este unul dintre participantii de traditie la Thracian Star, iar in acest an am trimis la misiunile de antrenament atat avioane MiG-21 LanceR, cat si mai noile F-16 AM Fighting Falcon.

Principalul obiectiv al exercitiului este cresterea gradului de interoperabilitate intre fortele aeriene ale statelor ce iau parte la el, iar misiunile care sunt executate sunt dintre cele mai diverse.

Bun, acum sa ajungem si la punctul culminant al materialului. Fortele Aeriene Italiene (Aeronautica Militare) au dat publicitatii indirect, prin intermediul NATO Allied Air Command, o fotografie din cadrul unei misiuni.

In imagine se vad un Eurofighter Typhoon italian, doua F-16 romanesti si doua MiG-uri 29 bulgaresti.

In cadrul Thracian Star 2019 au mai zburat si grecii, tot cu F-16, dar si bulgarii cu L-39ZA si elicoptere Cougar si Hind.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avioanele Boeing 737 MAX vor avea nevoie de cel putin 100 de ore de lucrari de intretinere pentru a reveni la zbor
Next post Elicoptere Puma SOCAT au participat la exercitiul Anatolian Phoenix 2019