Un defect de fabricatie a provocat prima prabusire a unui F-35

Primul accident in care a fost pierdut un avion de generatia V, F-35 Lightning II, a fost provocat de un defect de fabricatie.

Potrivit unui raport prezentat de Government Accountability Office in congresul american, accidentul din data de 28 septembrie 2018 a fost provocat de o conducta de combustibil ce avea un defect de fabricatie.

Raportul sustine ca prabusirea aparatului a venit ca urmare a ruperii conductei, ceea ce a dus la pierderea aproape imediata a puterii motorului, iar asta a dus in final la deznodamantul deloc fericit pentru avion.

Din fericire, pilotul USMC a reusit sa se catapulteze.

Conducta in cauza a fost produsa de un subcontractor al celor de la United Technologies si, la momentul respectiv, modelul se afla instalat pe aproximativ 40% din flota mondiala de F-35.

In ultimele luni piesele cu defect de fabricatie au fost inlocuite.

Accidentul de pe 28 septembrie din Carolina de Sud a fost primul in care a fost pierdut un F-35 Lightning II. Jumatate de an mai tarziu, un alt aparat, de aceasta data in varianta A si apartinand Japoniei, s-a prabusit in ocean din cauze inca neidentificate.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
gabi SJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Chiar îmi place avionul ăsta,problema este la americani cum îl folosesc,bombardează sălbatici pituliți prin peșteri cu el,cînd puteau so facă cu A-10,drone sau F-16 și ieșiau mai ieftin.

gabi S
Guest
gabi S

Documentar pe NatGeo. Aceeasi problema parca a fost si la un A 380, tot o conducta de combustibil de la un sucontractor.. Mare lucru cu sub…..astia.