Ungaria își modernizează flota de avioane Gripen

Read Time:59 Second

Ungaria și Agenția Suedeză pentru Administrarea Materialul de Apărare au anunțat semnarea unui acord ce vizează modernizarea celor 14 avioane Saab Gripen maghiare.

Flota de Gripen a vecinilor de la vest va fi astfel adusă la standardul MS20 Block 2.

Cea mai importantă noutate pe care o aduce acest program de upgrade este noua variantă a radarului PS-05/A, care a ajuns la standardul Mark 4.

Evoluția aceasta face ca radarul să aibă acum o rază de detecție mai mare, dar și o sensibilitate crescută, suedezii susținând că este optimizat pentru detectarea țintelor aeriene de mici dimensiuni.

De asemenea, odată cu MS20 Block 2 cei de la Saab implementează noul standard NATO în materie de identificare, IFF Mode 5.

Deloc de neglijat, upgrade-ul aduce și integrarea unor noi arme pe Gripen, cum ar fi rachetele aer-aer within visual range (WVR) IRIS-T, pe care maghiarii au anunțat deja că le vor cumpăra, rachetele aer-aer beyond-visual-range (BVR) Meteor sau bombele ghidate laser GBU-49.

Suedezii mai spun că noua evoluție a radarului de pe Gripen deschide calea unor noi pachete de upgrade, vorbindu-se despre dezvoltarea modurilor aer-aer și aer-sol.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Bucureștiul ar putea avea, în sfârșit, o linie AeroBus spre Aeroportul Otopeni
Next post Drone neidentificate au survolat facilități nucleare din Suedia
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x