Airshow-uri în România: Primele evenimente din 2023

Read Time:2 Minute, 39 Second

Anul 2023 se anunță unul bogat în mitinguri aviatice, revenirea de după pandemie aducând și reluarea multor evenimente anulate în ultimii 3 ani.

În plus, se pregătesc și evenimente noi, în locații care până acum au fost văduvite de airshow-uri.

Primele date exacte ale airshow-urilor din 2023 au fost oferite de George Rotaru, directorul Aeroclubului României, organizator al celor mai multe dintre ele.

”Pentru ca s-a încheiat pandemia, începem și cu demonstrațiile aeriene. Ceea ce făceam acum câțiva ani de zile și aduceam oamenii pe aerodrom pentru a vedea ce înseamnă aviația. Vom face ceva ce a ieșit foarte frumos anul trecut, vom face Ziua Porților Deschise în toate aerocluburile teritoriale. Probabil că va fi în data de 27 mai, pentru că 1 iunie este joi.

La Clinceni va fi un eveniment dublu, va fi evenimentul dedicat Zilei Copilului, dar va fi și Aero Expo Fest, expoziția de aviație generală pe care am organizat-o anul trecut, unde vor veni toți cei care vor să își prezinte avioanele, elicopterele, componente de aviație, tot ce înseamnă industria de aviație generală. A fost un succes anul trecut și sunt sigur că va fi mai mare anul acesta.

Avem si BIAS anul acesta pentru că a fost un succes anul trecut. Am decis să îl facem în ultimul weekend din luna august. Am trimis invitații la toate formațiile mari și așteptăm răspunsurile lor pentru că acum încep anunțurile. Este stabilit și pentru următorii doi ani tot în aceeași perioadă pentru că vrem ca lumea să știe din timp. Este un eveniment mare pentru zona asta a Europei și vrem să îl creștem.

Vom face mai multe mitinguri aviatice, inclusiv la Ploiești vom avea unul pentru că acolo am avut mereu mulți spectatori. De asemenea, vom mai face evenimente și în alte orașe, vom avea Hangariada la Iași, la Cluj intenționăm să facem un miting aviatic pentru că nu a fost de foarte mult timp și tatonăm și în alte zone. Cel putin 5-6 mitinguri aviatice vor fi în fiecare an”, a declarat recent George Rotaru la postul public de radio.

Ulterior, același George Rotaru a revenit cu o serie de precizări pe social media:

”Aeroclubul României pregătește un sezon plin de zbor, de competiții, dar și demonstrații aeriene. Fiind un an cu multe aniversări pentru noi, ne vom revedea în aerocluburile teritoriale la Ziua Porților Deschise, dar și la demonstrațiile aeriene de la Clinceni, Craiova, Cluj, Iași, Drobeta, Târgu Jiu, BIAS etc.”

Avem și o listă a evenimentelor aeronautice din acest an, așa cum au fost anunțate de directorul Aeroclubului României:

  • Aniversare Aeroclub Iași – 20 mai – Aerodrom Iași
  • Hangariada – 19-21 mai – aerodrom Iași
  • Zilele Porților Deschise – 27 mai – aerocluburile teritoriale ale Aeroclubului României
  • Aero Expo Fest 2023 – 27 mai – Aerodrom Clinceni (București)
  • BIAS 2023 – 26 sau 27 august – Aeroport Băneasa (București)
  • Airshow Ploiești – TBA – Aerodrom Strejnic (Ploiești)
  • Airshow Cluj – TBA – Aerodrom Dezmir (Cluj)
  • Airshow Craiova – TBA – Aerodrom Craiova
  • Drobeta Fly In – TBA – Aerodrom Drobeta
  • Airshow Târgu Jiu – TBA – Aerodrom Barza (Târgu Jiu)

Pe măsură ce vor fi anunțate și alte evenimente aeronautice în diferite locații ele vor fi anunțate de AviațiaMagazin, iar lista va fi actualizată.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cipri

Cel mai bun lucru ar fi dacă Ro Army ar da drumul unui contract măcar a unui batalion de tancuri Abrams:) aia da veste extraordinară dacă ați citit ?:) A luat razna netul da știu nu e legat de show-uri aviatice scuze dar cred că toții ne dorim o armată NATO.Ar fi așa frumos ,am ajuns să trăim cu speranțe din declarațiile unui șef di Armată ,sa mai zic că vorbim despre F35 care cică ar fi după 2030 .Doamne ar fi ceva de vis :)))

Previous post Adevărul e cea mai importantă formă de respect
Next post Echipamentele militare pe care România își propune să le cumpere în perioada următoare
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x