Andreea Bănesaru, prima femeie pilot ce va reprezenta România la Campionatul European de Acrobație Aeriană

Read Time:1 Minute, 8 Second

România va fi reprezentată la Campionatul European de Acrobație Aeriană – clasa Intermediate de o echipă formată din piloți foarte tineri, printre aceștia aflându-se în premieră și o femeie, este vorba despre Andreea Bănesaru.

Campionatul European – 2nd FAI European Open Intermediate Aerobatic Championships 2023 – va avea loc în perioada 2 – 8 iulie în România, fiind găzduit de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

”La Deva vom organiza Campionatul European de Acrobație Aeriană, clasa Intermediate, clasa de început a acrobației, în perioada 2-8 iulie. Vom avea o echipă tânără, cu doi piloți care au participat și anul trecut și au obținut locul 2 mondial, plus încă trei piloți tineri, printre care și o fată, o premieră. Din 2015 organizăm campionate mondiale sau europene la parașutism, planorism sau avion”, a declarat directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru, la Radio România.

În ceea ce o privește pe Andreea Bănesaru, aceasta a avut o ascensiune remarcabilă anul trecut, când a trecut prin mai multe etape ale lotului național de acrobație aeriană.

A trecut succesiv pe avioane de acrobație ca Zlin 526, Zlin 50 și Extra 300L, iar în viitor foarte probabil va face pasul și către cel mai avansat aparat de acrobație al Aeroclubului României, Extra 330 SC.

Evoluția ei a putut fi văzută de către publicul larg în cadrul BIAS 2022, acolo unde Andreea a susținut un demo solo.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
55 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
27 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
9 %
Surprise
Surprise
9 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dumitru Oprisiu

Pt.corectitudinea informării cititorilor d-voastră, prima participare feminină la o asemenea competiție a avut loc în 1981 prin prezenta Ninei Ioniță.

Previous post Black Hawk pentru Ucraina
Next post Ucraina a primit primele tancuri Leopard 2
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x