Avioanele F-5E ale Elvetiei nu mai zboara

Read Time:57 Second

Foto: airliners.net
Foto: airliners.net
Cea mai mare parte a flotei de F-5E a Fortelor Aeriene Elvetiene este consemnata la sol dupa descoperirea unor fisuri importante in structura avioanelor.

Chiar in momentul in care elvetienii nu mai stiu cum sa cheltuie banii aparuti peste noapte in conturi, ca urmare a aprecierii francului, tehnicienii au gasit, in timpul unor verificari de rutina, aceste fisuri.

Lucrarile de intretinere au fost aprofundate si, surpriza, s-au descoperit si alte fisuri, mai serioase. A fost momentul in care conducerea Fortelor Aeriene a decis oprirea de la zbor a avioanelor la care s-au descoperit fisurile si remedierea de urgenta a defectiunilor, precum si suspendarea zborurilor cu avioanele neverificate si, binenteles, verificarea lor imediata.

Interesant este ca doar „simplele” F-5E ar fi afectate de aceste defectiuni structurale, „dublele” F-5F fiind bine-sanatoase.

In momentul de fata, elvetienii mai zboara doar 18 bucati de F-5E si F-5F care au fost trecute prin programul de mentenanta si la care nu s-au descoperit aceste fisuri.

Norocul lor ca acum au bani de reparatii…

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Astea urmau sa fie înlocuite de gripen?

Previous post Croatia isi vinde vechiturile: An-32, Mi-24 si PC-9 sunt pe lista
Next post Cauza accidentului de avion de la Uzunu, Giurgiu: Intretinerea necorespunzatoare a motorului
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x