Inca 12 avioane de vanatoare au ajuns la un operator civil

Read Time:1 Minute, 0 Second

Piata operatorilor civili de aeronave militare a explodat in ultimii doi ani, iar companiile se bat, aproape la propriu, pentru a pune mana pe orice fighter le pica in mana.

Cei de la Draken International au dat doua lovituri importante in decurs de cateva luni, cumparand Mirage F1 din Spania si Atlas Cheetah, „varul” sud-african al lui Mirage III.

Draken a anuntat semnarea unui contract cu producatorul din Africa de Sud, Denel, pentru 12 bucati de Cheetah, 9 „simple” si trei „duble”.

Avioanele vor fi readuse la zbor de catre Denel, urmand ca apoi sa fie livrate catre compania civila care le va opera. Momentan nu se stie mai nimic despre eventuale modernizari pe care le-ar dori cei de la Draken.

Cele 12 Cheetah se vor alatura flotei destul de pestrita a lui Draken, compusa din A-4 Skyhawk (echipate cu radar APG-66), L-159L-159 Honey Badgers (ce au pe ele radare GRIFO-L) si proaspat cumparatele Mirage F1.

Draken International este una dintre cele mai mari companii private care ofera advanced adversary air services. Practic, Draken isi inchiriaza avioanele si pilotii fortelor aeriene din lumea intreaga, acestea fiind folosite ca adversari in pregatirea militarilor.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Inca 12 avioane de vanatoare au ajuns la un operator civil

  1. Nu se bate nimeni pe fierătaniile ăstea LanceRe,dacă ăștia vroiau avioane ‘adevărate’ pt antrenament,cumpărau mig29 din europa de est.

  2. Păi nemții, după ce sa reunit germania oparte au ajuns în sua si polonia,’Moldova’ a vîndut oparte din ’29 la sua și ruși,ungurii le-au scos de vreo 3 ori pe tarabă,dar fără succes,etc.

    1. Cate 29 mai are Germania? 🙂 Ungurii vand avioane, dar nu asigura si partea de mentenanta, si nimeni nu vrea avioane pe care nu le poate folosi. Etc ce? Cine mai vinde 29 in afara de Ungaria?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post F-22 vs. Su-35 in Siria
Next post F-35 in Germania? Numai ca „optiune secundara”