Mark Rutte va fi următorul Secretar General al NATO

Read Time:48 Second

Mark Rutte, încă premier al Țărilor de Jos, va fi următorul Secretar General al NATO. Politicianul olandez își va începe oficial mandatul pe 1 octombrie 2024, atunci când se încheie ”domnia” de 10 ani a lui Jens Stoltenberg.

Decizia a fost luată de organismul de conducere al Alianței, Consiliul Nord Atlantic, și a fost comunicată prin intermediul unui scurt comunicat de presă.

Numirea lui Rutte se face, conform modului în care este organizată NATO, cu acordul tuturor membrilor, inclusiv al României.

Premierul olandez a câștigat astfel un duel de la distanță cu președintele României, Klaus Iohannis, care și-a anunțat candidatura fără a avea vreun aliat sau fără a convinge vreo țară să îl susțină.

În cele din urmă, Iohannis și-a recunoscut limitele și lipsa de popularitate și s-a retras din această competiție care practic nu a existat, Rutte încercând tot timpul doar să îi convingă pe aliați că este alegerea potrivită pentru șefia politică a NATO.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

elicopter Black Hawk Previous post România cumpără încă un elicopter Black Hawk pentru Ministerul de Interne
Next post Spotter Day pe Vârful Caraiman