Petru Lazar, pilotul care a murit la Banesti

Pilotul care a decedat in accidentul aviatic de la Banesti este Petru Lazăr, unul dintre cei mai experimentaţi aviatori din ţară. În urmă cu 4 ani, Gândul publica un articol despre Petru Lazăr, unul dintre puţinii piloţi de încercare din România. Comandorul în rezervă Petru Lazăr avea mii de ore de zbor la activ.

A fost pilot militar, a zburat MiG-ul 21 la Giarmata, intre 1980 si 1981, a trecut apoi la Centrul de instrucţie de la Bacău si, ulterior, pilot de incercare la IRA, actuala Aerostar Bacau.

„Am 2.800 de ore de zbor. De-a lungul carierei mele, am întâlnit aproape toate defectele pe care le poate avea un avion. A trebuit chiar să mă catapultez, alte dăţi mi s-au oprit motoarele în aer. În cazurile astea trebuie să acţionezi pe loc, indiferent dacă decizia ta e bună sau nu. Cea mai rea e nehotărârea. Am învăţat că, de fapt, nu avionul creează necazuri, ci omul”, spunea, în 2008, comandorul Lazar pentru Gandul.

Petru Lazar a cazut duminica, 17 iunie, pilotand un avion ultrausor Festival R40 in cadrul evenimentului Banesti Fly-In.

Din primele informatii oferite de martori, se pare ca experimentatul pilot a atins firele de inalta tensiune din apropierea aerodromului Banesti.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x