Planuri… interesante la Tarom: 2018 vine cu noi rute interne

Foto: Tarom
Anul 2018 vine cu noutati de la Tarom, operatorul national avand in plan deschiderea mai multor rute interne.

Directorul Wolff Werner-Wilhelm a explicat, duminica, la lansarea rutei Iasi – Timisoara, care sunt planurile companiei. Acestea vizeaza in perioada urmatoare deschiderea unor noi curse interne.

Seful cel mare de la Tarom vrea sa lege Constanta de orasele din Vestul tarii, dar se gandeste si la mai multe rute din Romania spre Chisinau.

“Pe plan intern dorim să reconectăm vestul ţării de Chişinău, dorim să reconectăm şi Constanţa de vestul ţării pentru ca oamenii să aibă posibilitatea de a ajunge la mare în condiţii normale. Vrem să legăm Constanţa de vestul ţării, deci Constanţa – Timişoara poate chiar şi Oradea, pentru că începe şi sezonul estival. De asemenea, Chişinăul vrem să îl legăm de Timişoara şi există un plan pe care l-am rediscutat şi astăzi cu directoarea comercială. Iaşi – Cluj va fi următoarea variantă, pentru că după ce primim aeronavele (noi – n.r.) vrem să luăm iarăşi în calcul această variantă. (Lansarea rutei – n.r.) va fi anul acesta, dar probabil în sezonul de iarnă”, a explicat seful de la Tarom pentru Agerpres.

Transportatorul aerian national a lansat, duminica, ruta Iasi – Timisoara. Aceasta va fi operata cu avioane ATR-42 si va avea o frecventa de patru zile pe saptamana.

Zborurile vor fi in zilele de luni, miercuri, joi si duminica. Avioanele Tarom vor pleca luni, miercuri si joi din Iasi la ora 08:30 si vor ajunge in Timisoara la 10:20. Duminica se pleaca la 13:30 din Iasi si se ajunge la 15:20 in Timisoara.

Preturile incep de la 40 de euro dus-intors.

5
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AdiOctavianLanceRgabi S. Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
gabi S.
Guest
gabi S.

Oamenii astia fac studii de fezabilitate pt. rute, sau doar anunta viitoare pierderi?

Octavian
Guest
Octavian

INTERESANT. ATR 42 zboara la viteza de croaziera de 500km/h. Viteza de croaziera este cea mai economa. Iasi-Timisoara in linie dreapta este cam 450Km. Acum cineva sa explice logic de ce TAROM are nevoie de 2 ore si 10 min sa parcurga drumul? Decolarea nu dureaza mai mult de 5-10 min de când roțile au fost deblocate de personalul de la sol, iar viteza de croaziera este atinsa in 5 minute. Alte 10 minute incetinire, apropiere si aterizare. Menșionez ca am calatorit mult cu avionul inclusiv cu TAROM pe ruta CLUJ-SIBIU-VIENNA ruta ce a curpins o aterizare la Sibiu –… Read more »

Adi
Guest
Adi

In primul rand, nu zboara in linie dreapta ci pe culoare aeriene dupa cum e dirijat. Apoi, la decolare si in urcare viteza e sensibil mai mica decat cea de croaziera, de obicei cam 2/3 din ea. La orice avion se calculeaza (si apoi se verifica) viteza optima ascensionala, sunt de fapt 2 dar detaliile nu mai conteaza: nu ajunge la viteza de croaziera decat dupa ce ajunge la plafonul de zbor. La aterizare e la fel, pentru a economisi combustibil (jumatate din cost) dine cu motoarele reduse, in mare parte planand. Apoi mai dai de ceva vant de fata… Read more »

Octavian
Guest
Octavian

Am zburat cu TAROM, cu ATR pe ruta Cluj-Vienna cu escală la Sibiu (cât să debarce și să îmbarce). Exact 2 ore în total 900 km. Timisoara-Iasi ATR TAROM – 2 ore si 10 minute 600 km mai exact fără nici o escală. Explicatia ta nu ține. Performanțele lor au scăzut.