Rusia construieste inca patru Suhoi T-50. India mai asteapta

suhoi t-50Rusii vor finaliza in 2013 constructia a patru prototipuri ale avionului de generatia a V-a, Suhoi T-50. Partenerul Rusiei in acest program, India, mai asteapta insa, urmand a primi primul aparat abia in 2015.

Noile prototipuri ale lui T-50 se afla deja in faze avansate de constructie la uzina Komsomol’sk-on-Amur si vor fi date in folosinta in cursul acestui an, dupa cum a anuntat comandantul Fortelor Aeriene Ruse, generalul Victor Bondarev.

Daca testele cu cele 8 prototipuri vor decurge asa cum trebuie, Suhoi T-50 va intra in productia de serie incepand cu anul 2015.

Tot in 2015 vor primi si indienii primul aparat de generatia a V-a, cu al doilea urmand a fi livrat in 2017 iar al treilea in 2018. Daca si programul de teste al indienilor va decurge bine, productia de serie ar urma sa inceapa la Hindustan Aeronautics Limited prin anul 2022.

Daca cele doua aparate, rus si indian, vor avea aceeasi platforma, se pare ca vor fi aparate destul de diferite. Asta pentru ca niciunul dintre state nu este dispus sa cedeze tehnologia de ultima ora celuilalt. Astfel, diferentele vor fi majore la nivel de hardware si software, desi rusii si indienii vor imparti aceleasi celule, aceleasi motoare si aceleasi echipamente de baza.

Oficialii din cele doua state estimeaza comenzi de peste 400 de bucati de Suhoi T-50 numai in Rusia si India, alte 200 de aparate urmand a fi vandute la export in state prietene si bogate.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x