Spania a oferit Columbiei Eurofighter la mana a doua

Spania si Columbia par aproape de un acord pentru vanzarea unui numar inca neprecizat de Eurofighter Typhoon la mana a doua.

Cei de la Defensa sustin ca o delegatie columbiana a vizitat recent baza aeriana Moron, iar dupa efectuarea a doua zboruri de evaluare cu avionul au inceput discutiile de principiu.

Spania este dispusa sa renunte la un numar de Typhoon din dotarea Ejercito del Aire, iar columbienii ar cam fi gata sa cumpere.

Asta pentru ca flota de Kfir este depasita, iar vecinii sud-americani au si ei avioane moderne.

In discutiile preliminare s-a vorbit despre Eurofighter T2, dar si despre sprijin logistic si un pachet de armament ce ar include si rachetele Meteor.

Problema este ca astia din Columbia sunt ca bulgarii, vor avioane doar din gura. S-au uitat pana acum la F-16 nou si sh, la Gripen nou si sh, au mai vrut niste Kfir din Israel si i-au intrebat si pe rusi daca n-ar vrea sa le faca o oferta.

Totusi, e interesant faptul ca Spania ar vrea sa scape de niste Eurofighter Tranche 2.

4
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Mig-21 LanceRLanceRMig-21_LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

IAI kfir din bătătură a fost modernizat la standardul C-60,un fel de f16 bl 52+. Pt ce le mai trebuie canardurile ăstora din mUE? Că pe traficanții de droguri îi aleargă cu belișcopterele.

Mig-21_LanceR
Guest
Mig-21_LanceR

Sub nici o forma columbienii nu se compara cu bulgarii si sunt mai bine dotati si decat noi. Ei au versiunea Kfir C12, modernizata cu Elbit si foarte-foarte actuala, mult peste ce avem noi. Au radare AESA si lucreaza cu Python V, racheta doar inrudita cu Python III al nostru, dar mult mai performanta si in plus este BVR. Pe deasupra sunt peste noi si la manevrabilitate deci s-o lasam mai moale cu batjocura la adresa altora, cand vom avea noi ceva pe masura, mai vorbim…