Turcia va semna pentru avionul “national”

tfxTurcia este aproape de a parafa documentele pentru dezvoltarea si constructia unui avion de lupta “national”, adica al ei propriu si personal.

Turkish Aerospace Industries, care va fi principalul contractor, spera ca documentele sa fie semnate pana in vara acestui an, pentru a putea demara productia primelor prototipuri.

Turcii au in momentul de fata trei proiecte, mono si bimotoare, din care Ministerul Apararii trebuie sa selecteze unul. Cum nu-i doare gura sa se laude, ei zic ca toate trei sunt fabuloase si ca orice decizie se va lua va fi un hit.

Ce imi place la proiectul asta este ca baietii nu se arunca fara sa se uite si sustin ca primul prototip TF-X ar trebui sa zboare undeva la orizontul anului 2023, urmand ca dupa cel putin 500 de zboruri test sa se opteze pentru productia de serie.

Ce nu-mi prea place, de fapt ce mi se pare o iluzie, este faptul ca turcii vor ca mai toate subansamblele sa fie facute de ei la ei. Pare modelul Ceausescu – IAR-93.

6
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
jijiLanceRMig-21 LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pasărea mălai visează.De unde iau motoarele?Că de ciordit,clonat,printat,inovat,inventat și furat nui știu si nau ochii oblici.Ei, so fi gîndit că dacă iau IAR-ul printro hală sînt și motoare de generația 5.ȚEAPĂĂĂ.

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

Si nu ne trag si pe noi in proiect? Nu ne siluiesc si pe noi sa luam parte la acest proiect? Macar asa obligati daca tot nu vrem de buna voie..

Jap
Guest
Jap

No să le dea nimeni nici un motor săși facă pasăre,nu le dă voie gringo. O să le dea cîteva f-35 și atît. Proiectul va rămîne la stadiul de machetă ca și Grotul polacilor.

jiji
Guest
jiji

jap, “gringo” asta e bau-bau cu care te speria bunica pe vremuri de esti asa ingrozit de el? Aia nu se poate ca nu da voie gringo, ailalta nu se poate ca nu da voie gringo, etc…