Aeromania, cel mai mare airshow de pe litoral, suspendat pentru 2019

Cel mai mare airshow de pe litoralul Marii Negre, Aeromania, nu va mai avea loc in 2019, potrivit unui anunt al organizatorilor.

Pe foarte scurt, oamenii si-au facut calculele si au constatat ca le da pe minus intrucat romanul mandru se inghesuie doar la gratuitati. Asa ca anul asta nu vom avea miting aerian la Tuzla si ma tem ca viitorul nu arata prea bine.

De ce nu mai organizăm Aeromania în 2019? Succesul de public nu îi lipsește. Indiferent de asta însă, sponsorizările se obțin greu și, totodată, este foarte complicat să explici publicului de ce este necesar un bilet de intrare – după ce, timp de mai bine de un deceniu, accesul a fost gratuit. E foarte costisitor să organizezi un eveniment de acest fel exclusiv din surse private, fără niciun fel de sprijin din partea autorităților locale. Câți au mai reușit?

Aeromania s-a bucurat de o expunere mediatică puternic susținută atât de presa locală, națională, cât și de cea internațională și de un număr impresionant de simpatizanți. Dar nu de sprijinul autorităților.

Compania care susține mitingul, Regional Air Services, nu a alocat bugete pentru campanii de PR plătite, ci a orientat toate resursele financiare și de personal către acest eveniment, pentru încurajarea celor pasionați de aviație, pentru susținerea unei culturi aeronautice. Nu cunosc alte companii și organizații care să își cheltuie resursele proprii în felul acesta. Nu știu dacă mai există.”, a precizat Cristina Mitchievici, Event Manager.

Iar Adrian Vasilache, seful RAS Tuzla, a fost si mai plastic, el explicand ca resursele financiare ale companiei sunt directionate in acest an catre alte proiecte.

“Am concluzionat, împreună cu echipa mea, că avem nevoie de o pauză, de un an în care să analizăm evoluția și oportunitatea evenimentului și să regândim modul de organizare. Acest an este necesar și pentru proiectele noastre interne de dezvoltare: aeroportul Tuzla va face obiectul unor lucrări de modernizare care solicită multă resursă umană și financiară”, a declarat Adrian Vasilache, Managing Partner Regional Air Services.  

Aeromania a fost organizat pana in 2018 pe Aeroportul din Tuzla, fiind unul dintre cele mai mari airshow-uri din tara noastra.

De-a lungul timpului, Aviatia Magazin a fost partener media al Aeromania si a sustinut atat cat a putut demersul celor de la RAS in oranizarea acestui show aerian.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Adi Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adi
Guest
Adi

Poate chiar si cei care se ocupa de BIAS ar trebui sa intoduca bilete