Airbus isi ia jucariile si pleaca din Romania daca nu lansam comanda pentru elicopterele H215

Foto: Airbus
Francezii de la Airbus Helicopters ameninta, momentan pe surse, ca isi iau jucariile – a se intelege linia de asamblare de la Ghimbav – daca Romania nu isi va materializa intentia de a cumpara elicoptere H215.

Recent, La Tribune a publicat un material in care se vorbeste despre nemultumirile tot mai evidente aratate de conducerea Airbus Helicopters cu privire la situatia din Romania.

In esenta lucrurile stau asa: daca tara noastra nu isi materializeaza rapid intentia de a cumpara H215, linia de asamblare de la Ghimbav va fi relocata intr-o alta tara.

Deloc surprinzator, este ceea ce anticipam ca se va intampla inca de acum un an jumate.

Airbus are nevoie de comanda Romaniei pentru a porni linia ce sta degeaba de la inaugurarea din 2016. Doar cu linia asambland elicoptere se pot apuca francezii de cautat si alti clienti.

Noi ne aflam in situatia de a da vrabia din mana pe cioara de pe gard pentru ca salivam la elicopterele Bell, care-s pentru alte misiuni, si ignoram Airbusul. Care Airbus ne-a pus linia de asamblare in curte si ne asteapta de 2 ani cu o comanda pentru 16 elicoptere, nu 45.

Iar Bell as putea paria ca nu va transfera in tara noastra nimic mai mult de subansamble pentru o facilitate de mentenanta.

Din punctul meu de vedere, trebuie sa comandam cat mai repede H215 pentru a nu pierde o linie de productie ce ne-ar aduce in clubul select al „producatorilor” de elicoptere. Iar apoi ar trebui sa negociem la sange acordul cu Bell, de care avem de asemenea nevoie.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gabi S.

Ma mir ca nu au plecat inca. Oricum, dupa episodul cu Polonia, au fost destul de rabdatori. Dati afara de polaci, dati afara de romani, nu prea merge bine la CV.

Jap

Drum bun și cale bătută. Să încerce în bulgaria. LanceRe,nu avem bani și pt H și Bell,sîntem în cîrdășie cu gringo,luăm Bell, în caz că nu știai,noi sîntem deja în clubul select al producătorilor,fabricăm Puma Socat.

Denis singur acasa

Haha… Ce naivi sunteti !!! Psd nu va pune niciodata in functiune o instalatie care sa faca concurenta rusilor.

geto daco roman

elicoptere si tehnologie cum au americanii ,nu santaj ca in africa. si modelul de corveta militara pentru fortele navale tip gowind 2500 este de tot rasul fata de sigma 10514 care arata a nava ,nu papuc -cum arata cea franceza.

nlg

Cand au venit initial au zis ca o comanda din partea noastra va fi un plus dar nu o necesitate, au ei clienti si alte lucrui frumoase.
In final n-au nimic, doar o hala unde strag suruburile. Asta nu-i know how, e pacaleala in raport cu productia de care spuneau.

Pawlyk

Sa-si bage autobuzele unde nu-i vede Soarele, de santaj si amenintari ieftine suntem satui. Sa vina contractul cu Bell cat mai repede, sa-si bage unii si altii unghia-n gat.

Uliu

Pa si la gara franta….vin americanii

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x