An-2 modernizat | Primul zbor de prezentare (Foto)

Read Time:1 Minute, 8 Second

Batranul avion sovietic Antonov An-2 ar putea avea parte de o noua viata dupa ce un institut de cercetare din Siberia a reusit sa-l modernizeze si sa-l faca mai fiabil si mai economic de operat.

Specialistii de la Institutul de Cercetari Aerospatiale Chaplygin, din Siberia (Chaplygin Siberian Aeronautical Research Institute daca vreti sa fim occidentali), a prezentat pentru prima data noul An-2 la inceputul lui septembrie, in cadrul Gelendzhik Air Show.

Antonovului i-a fost scos motorul de colectie Shvetsov ASh-62 si i-a fost montat un turbopropulsor modern – Honeywell Aerospace TPE-331 – precum si o noua elice cu cinci pale produsa de cei de la Hartzell.

Designul avionului s-a schimbat radicat in partea frontala, noul motor facand aparatul mai suplu si mai aerodinamic.

Rusii sustin ca Antonovul astfel modernizat este „mai ieftin de operat, in timp ce performantele sunt mult mai mari”. Aceste performante vin, evident, de la noul motor, care desi are o putere echivalenta cu vechea unitate de propulsie, este mai usor, ofera o rezistenta la inaintare mult mai mica si e mai economic.

Oficialii de la Moscova se lupta acum pentru aprobari, institutul din Siberia avand in plan si o modernizare a avionicii de pe An-2, acest veritabil kit urmand a fi pus apoi la dispozitia operatorilor pentru a revitaliza flota de Antonovuri.


Foto: Sergey Mikheyev

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Qatar Airways se alatura Oneworld
Next post Cine cumpara avioane multirol noi? UGANDA !!!