Chinezii au zburat in premiera pakistanezul JF-17B

La sfarsitul lunii aprilie a avut loc in China primul zbor al lui JF-17B, varianta biloc a multirolului low cost pakistanez.

Este ca nu s-a inteles prea bine? JF-17 e un multirol dezvoltat si constuit in cooperare de China si Pakistan, da’ numai pakistanezii il zboara pentru ca, se pare, chinezoii ar avea pasari mai bune. Deci chinezii au zburat bilocul construit pentru Pakistan. Sau ceva de genul.

Din declaratiile oficiale, se spune ca B-ul va avea fix aceleasi capablitati ca JF-17, pastrandu-se chiar si cantitatea de combustibil de la bord prin instalarea unui rezervor suplimentar.

Se pare ca tot Pakistanul va cumpara si varianta biloc, asta in timp ce se cauta in continuare contracte pentru export. Asta desi anumite surse zic ca Myanmar si Nigeria ar fi cumparat o mana de bucati. Vom vedea.

7
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LanceRCezaralbertJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Frații noștrii chinezi îl au pe j10,carei net superior lui fc-1,gripen și f16. Dacă eu eram bulgar și decideam ce să cumpărăm,luam fc-1,să-i bag în boale pe americanii.

albert
Guest
albert

Pai merita?!Ca designul celulei pare o continuare de la Q5 sau JL-9.Destui si-au pocit avioanele datorita faptului ca n-au gasit solutii elegante prizelor de aer.

Jap
Guest
Jap

Faci cumva parada modei,Albert-san.

albert
Guest
albert

N-am zis eu ca un avion frumos zboara frumos.Aerodinamica impune.Apoi nevoia spacializarii design in constructii aero la facultatile de profil.

Cezar
Guest
Cezar

Asta nu prea mai da cu IAR 95, deloc chiar!

Jap
Guest
Jap

‘Laserul romînesc’ chiar există LanceRe.