Croatia a primit si ultimul MiG-21 din Ucraina

Read Time:54 Second

21Croatia a primit, in sfarsit, si ultimul avion MiG-21 din escadrila care a fost reparata si modernizata in Ucraina.

Aparatul cu numarul de bord a reintrat in inventarul Fortelor Aeriene Croate dupa o ultima sesiune de zboruri test realizata la jumatatea lunii iulie.

In acest moment, Croatia detine o escadrila de avioane MiG-21 Bis si UMD, aparate care ii permit sa isi apere spatiul aerian national prin executarea misiunilor de Politie Aeriana.

Contractul dintre guvernul croat si compania ucraineana Ukrspecexport, in valoare de aproape 14 milioane de euro, prevedea reparatia capitala a sapte MiG-uri 21 si livrarea a alte cinci aparate.

De asemenea, ucrainienii au realizat si ceva lucrari de modernizare, instaland in avioane noi sisteme de navigatie si comunicare pentru ca MiG-urile sa fie compatibile cu celelalte aparate ale statelor membre NATO.

Aerostar Bacau a concurat cu Ukrspecexport pentru contractul din Croatia, insa ucrainienii au fost preferati datorita pretului mai mic. Totusi, Ukrspecexport a livrat avioanele cu foarte mari intarzieri si ar exista si o serie de ingrijorari cu privire la lucrarile de reparatie efectuate.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “Croatia a primit si ultimul MiG-21 din Ucraina

  1. You ar back,nu exista nici o ingrijotare frate,pasarile au fost reparate,acum ca astia le-au primit tirziu e datorita razboiului.

  2. Adică m-ai pe romînește,ucraenienii sînt varză și nu știu să înșurubeze o piuliță?dacă îi știau așa „slabi” mecanici de ce s-au mai dus la ei să le modernizeze?acum sa nu zici că i-au momit cu 5 păsări.

      1. Asa e, eu mai stiam de inca doua simple 121 si 122. Se pare ca 121 este ultimul mig cazut anul trecut iar pe 122 probabil ca l-au retras tot in 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Indienii se lauda ca Su-30 a maturat pe jos cu Eurofighter. Oare?
Next post IndiGo, comanda pentru 250 de Airbus A320neo