Cumpara Brazilia F-16 la mana a doua? Prima reactie oficiala

F-5MVestea ca Brazilia este interesata de achizitionarea a doua escadrile de F-16 la mana a doua a involburat serios apele prin “tara cafelei”.

Baietii de la Poder Aereo s-au gandit chiar sa-i intrebe pe responsabilii de la Fortele Aeriene daca, intr-adevar, ideea avioanelor la mana a doua este una reala.

Raspunsul venit de la biroul de presa, intr-un limbaj de lemn, evident, este totusi destul de clar:

“Statul Major al Fortelor Aeriene isi reafirma intentia de a-si indeplini misiunile specifice, de asigurare a suveranitatii spatiului aerian, in cea mai buna maniera posibila, folosind avioanele F-5M. Acestea vor inlocui aparatele Mirage F-2000 incepand cu luna decembrie a acestui an. In acelasi timp, asteptam decizia presedintelui cu privire la programul de achizitie a unui nou avion de vanatoare pentru Fortele Aeriene, FX-2.”

Presa din Brazilia a relatat recent faptul ca statul sud-american este interesat de cumpararea unor avioane F-16 la mana a doua din Statele Unite.

O echipa de specialisti ar fi ajuns deja la baza aeriana Davis-Monthan, din Arizona, identificand intre miile de aparate stocate in desert doua escadrile de F-16 Block 40/42 care ar putea fi revitalizate.

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AdminMarius Fenchea Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Marius Fenchea
Guest

Asta este bla, bla specific celor din Ministere, si uite asa Brazilia o sa patruleze cu F 5M avion de generatia a 3-a in loc de Mirage 2000 pe care le-au uzat si nu vor ca sa aloce bani pentru revitalizarea lor.
Parca am un deja vue cu MIG 21 LanceR si MIG 29 intr-o tara de la varsarea gurilor Dunarii in Marea Neagra, nu-i asa?