Decizie a Curtii de Justitie a UE in privinta compensatiilor la care au dreptul pasagerii zborurilor intarziate sau anulate

Read Time:45 Second

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a luat o decizie importanta in privinta compensatiilor la care au dreptul pasagerii ai caror zboruri au intarzieri mai mari de trei ore sau sunt anulate.

CJUE a hotarat ca pasagerii afectati vor primi compensatiile din partea companiei care le-a vandut biletele, chiar daca zborul urma sa fie operat cu avionul si echipajul altei companii.

Curtea a fost sesizata de Tribunalul Regional din Hamburg, care a cerut clarificari dupa ce mai multi oameni au solicitat compensatii in urma unui zbor vandut de TUI si operat cu un avion si un echipaj al celor de la Thomson Airways.

Instanta UE a hotarat ca reponsabilitatea platii compensatiilor cade in sarcina companiei care a vandut biletele.

Potrivit legislatiei europene, pasagerii ai caror zboruri au intarzieri mai mari de trei ore sau care sunt anulate au dreptul de a primi compensatii financiare din partea companiilor aeriene.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Are nevoie Tarom de un avion cu un livery special pentru centenar?
Next post Tarom ar putea anunta rute noi in august. Baku, Erevan, Tbilisi si Odesa sunt pe lista