F-16 sh pentru Romania, puse pe hold de Uniunea Europeana

Read Time:58 Second

Procesul de achizitie a avioanelor F-16 la mana a doua din Portugalia poate fi stopat de Uniunea Europeana.

Guvernele roman, bulgar si ceh au primit scrisori de ingrijorare din partea Comisiei Europene privind intentia de încheiere a unor contracte de achizitii de avioane de lupta fara organizarea unor licitatii.

România pare că va intra într-o nouă confruntare cu Bruxelles-ul, alăturându-se Bulgariei şi Cehiei, aflate pe o listă a unor ţări care au fost avertizate în legătură cu transparenţa achiziţiilor în domeniul apărării”, noteaza cei de la Business New Europe.

Procesele de achizitie a echipamentelor militare reprezinta un subiect extrem de sensibil in Uniunea Europeana, atat din cauza sumelor mari de bani investite de diversele state, cat si din cauza industriei europene, care are nevoie de comenzi.

Ministrul Apararii din Romania, Corneliu Dobritoiu, a anuntat ca tara noastra este interesata de achizitia unui numar de 24 de avioane F-16 folosite de Fortele Aeriene Portugheze.

Oficialul roman a trimis echipe de experti care sa verifice starea aparatelor lusitanilor si s-a declarat incantat de acestea. Totusi, pana acum nu a fost avansata nicio suma de achizitie sau de eventuala modernizare.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Nebunie pe Otopeni. Tarom recomanda calatorilor sa vina mai devreme la aeroport
Next post Despre multirolul Romaniei. Din nou