FOTO | MiG-21 vs. F-15 la Campia Turzii

21Una dintre cele mai spectaculoase imagini cu MiG-ul 21 LanceR vine de la Campia Turzii, dintr-un versus cu un F-15 Eagle.

Stiti, am scris despre F-15 prezente la Campia pentru exerctiul Thracian Star 2016. Ei bine, una dintre componentele acestui exercitiu a fost lupta aeriana.

Oficial se numeste Dissimilar Air Combat Training (DACT) si presupune antrenarea pilotilor in lupta aeriana impotriva unui tip de avion din alta categorie decat cel pe care il zboara.

Istoria pe scurt a DACT incep in Vietnam, cand americanii au observat ca avioanele lor masive si pline de senzori sunt hartuite grav de fasnetele MiG-uri, pilotii US nestiind cum sa angajeze si sa castig lupta aeriana. Asa s-a nascut si celebra Top Gun a US Navy, DACT insemnand ca avioanele de lupta americane si, mai ales echipajele, erau invatate sa lupte impotriva unor adversari mici, usori si relativ manevrabili.

Asa am avut la Top Gun F-14 vs. F-5 si tot pe acelasi principiu am avut la Campia F-15 vs. MiG-21.

Din pacate, pana acum nu au fost date publicitatii decat fotografiile, nu si rezultatele dogfight-ului, dar poate vom afla pana la urma cum s-a descurcat batranul LanceR contra lui F-15.

Si sa nu uit, fotografiile au fost realizate de catre olandezii Frank & Stephan, echipa Bluelife Aviation pe care eu abia acum o descopar si care face o treaba foarte buna in acest domeniu.

14
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Mig-21 LanceRValiCezarLanceRAlex Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
HadeS
Guest
HadeS

Deasupra orasului Ludus au facut dogfight, mi-au spus mai multe persoane care au vazut. Posibil ca poza sa fie facuta deasupra Ludusului.

Neacsu Gabriel
Guest
Neacsu Gabriel

Au zburat o perioada prin iulie zilnic in formatie 2 MIG 21 si 2 F-15 in zona de sud a tarii .Treceau de la nord catre sud spre zona Deveselu (la cam 40 km sud de unde locuiesc eu) si se intorceau unul cate unul dupa 15-20 min.

Alex
Guest
Alex

Fotografiile nu au fost realizate de oladezii zburatori ci de Staff Sergeant Joe W. McFadden USAF, Spagdahlem AB Public Affairs Office.

Cezar
Guest
Cezar

Fain frumos. Despre f 16 ce se mai aude, ca a venit deja septembrie. Sa inteleg ca pot sa vine de pe o zi pe alta in Romania? 🙂

Vali
Guest
Vali

In primavara 😉

Mig-21 LanceR
Guest
Mig-21 LanceR

@Vali, tu glumesti?

Vali
Guest
Vali

Nu

Cezar
Guest
Cezar

Pai le aduc pe toate 12 odata, nu mai vin 6+6? Sau abia in primavara vin primele 6 si apoi om mai vedea?

Vali
Guest
Vali

Din pacate baietii sunt cam in urma cu pregatirea si din acest motiv vor veni la primavara.