Inscrieri pentru cursurile de zbor 2014 la Aeroclubul RomanieiRegistration for flight lessons 2014 at Romanian Air Club

Read Time:8 Minute, 21 Second

planor micAeroclubul Romaniei doreste sa anunte deschiderea oficiala a perioadei de inscrieri la cursurile teoretice si practice pentru obtinerea licentelor de parasutist, pilot planor, pilot ULM si PPL(A).

Inscrierile pentru sezonul de zbor 2014 vor avea loc pana la data de 21 februarie 2014. Detalii despre intervalul orar la care se pot face inscrierile le puteti afla telefonic sau de pe pagina web a fiecarui Aeroclub Teritorial in parte.

Pentru candidatii cu varstele cuprinse intre 16 – 23 ani, Aeroclubul Romaniei ofera gratuitatea cursurilor pentru disciplinele Planorism, Parasutism, si Zbor cu aeronave ultrausoare, in limita locurilor disponibile. Locurile gratuite se ocupa in ordinea mediilor, in urma examenului de finalizare a cursului teoretic. Va prezentam in continuare cateva informatii despre cursuri, procedurile si cerintele de inscriere.

A. Curs de pregatire in vederea obtinerii licentei de parasutism si a calificarii de clasa parasuta aripa

Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 15 ani impliniti la inceperea programului teoretic de instruire si minim 16 ani impliniti la inceperea pregatirii practice in salt.
– sa corespunda cerintelor antropometrice specificate mai jos:

Baieti si fete: inaltime minima 155 cm, inaltime maxima 190 cm, greutate minima 45 kg, greutate maxima 100 kg;
Durata cursului poate fi intre 14 zile si 4 ani, in functie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate si a conditiilor meteo.

In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Etapele de parcurgere a cursului sunt prezentate mai jos. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 42 de ore a 7 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire la sol de minim 12 ore si un program de pregatire in salt care cuprinde un minim de 25 de salturi. Baremele pentru testarea aptitudinilor fizice in vederea admiterii in curs sunt:

Baieti: – alergare 50 m plat sub 8,1 secunde
– alergare rezistenta semifond 1000m sub 3,46 minute
– saritura in lungime de pe loc minim 1,72 m
– flotari la sol, minim 25 buc
– tractiuni, minim 10 buc

Fete: – alergare 50 m plat sub 8,9 secunde
– alergare rezistenta semifond 800m sub 3,31 minute
– saritura in lungime de pe loc minim 1,42 m
– flotari la sol, minim 10 buc
– tractiuni, minim 5 buc

Unde se poate face cursul? Cursul este disponibil in regim de gratuitate (numar limitat de locuri) si pe baza de contract (locurile pot fi limitate in functie de capacitatea de instruire a Aeroclubului Teritorial) in urmatoarele locatii: Arad, Baia Mare / Satu Mare, Brasov, Bucuresti, Craiova, Cluj, Deva, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Tirgu Mures.

B. Curs de pregatire in vederea obtinerii licentei de pilot planor, a calificarii de clasa planor si calificarii pentru metoda de lansare remorcaj automosor / remorcaj avion

Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 15 ani impliniti la inceperea programului teoretic de instruire si minim 16 ani impliniti la data inceperii pregatirii practice in zbor.
– sa corespunda cerintelor antropometrice specificate mai jos:

Baieti si fete: inaltime minima 155 cm, inaltime maxima 190 cm, greutate minima 45 kg, greutate maxima 100 kg;
Durata cursului poate fi de maxim 3 ani, in functie de disponibilitatea cursantului, a resurselor alocate si a conditiilor meteo.

In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Etapele de parcurgere a cursului sunt prezentate mai jos. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 60 de ore a 9 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire la sol de minim 7 ore si un program de pregatire in zbor care cuprinde un minim de 10 ore si 25 de minute totalizand un numar de minim 72 de zboruri.

Unde se poate face cursul? Cursul este disponibil in regim de gratuitate (numar limitat de locuri) si pe baza de contract (locurile pot fi limitate in functie de capacitatea de instruire a Aeroclubului Teritorial) in urmatoarele locatii: Baia Mare / Satu Mare, Brasov, Bucuresti, Craiova, Cluj, Deva, Iasi, Pitesti, Suceava, Tirgu Mures. In locatia Ploiesti, cursul este disponibil doar in regim de gratuitate.

C. Curs de pregatire pentru obtinerea licentei de pilot aeronave ultrausoare motorizate (avion ultrausor)

Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 16 ani impliniti.

In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Etapele de parcurgere a cursului sunt prezentate mai jos. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 50 de ore a 9 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire in zbor care cuprinde un minim de 40 ore.

Unde se poate face cursul? Cursul este disponibil in regim de gratuitate (numar limitat de locuri) si pe baza de contract (locurile pot fi limitate in functie de capacitatea de instruire a Aeroclubului Teritorial) in urmatoarele locatii: Brasov, Bucuresti, Caransebes, Ploiesti, Sibiu.
In locatia Arad, cursul este disponibil doar in regim de contract.

D. Curs de pregatire pentru obtinerea licentei de pilot particular (avion), PPL(A)

Cerintele de admitere la curs:
– varsta minima de 16 ani impliniti pentru efectuarea cursului si minim 17 ani pentru obtinerea licentei PPL(A).

In ce consta cursul? Consta in doua module, cursul de pregatire teoretica si cel de pregatire practica. Etapele de parcurgere a cursului sunt prezentate mai jos. Cursul teoretic consta in parcurgerea in minim 102 de ore a 9 materii. Modulul practic consta intr-un program de pregatire in zbor care cuprinde un minim de 45 ore.

Unde se poate face cursul? Cursul este disponibil doar in regim de contract contra cost (locurile pot fi limitate in functie de capacitatea de instruire a Aeroclubului Teritorial) in urmatoarele locatii: Brasov, Bucuresti, Ploiesti, Pitesti.

Etapele de parcurgere a cursurilor

Etapa de inscrieri

Intre 15.01 – 21.02.2014 va asteptam la sediile aerocluburilor teritoriale sau la sediul Aeroclubului Romaniei in cazul Aeroclubului Teritorial Bucuresti pentru:

– Completarea de catre candidat a cererii de inscriere in conformitate cu manualele specifice pentru fiecare disciplina in parte;
– Informatii despre examinarile la matematica si la fizica precum si a testarii aptitudinilor fizice la disciplina parasutism, pentru admiterea la cursurile teoretice – examenele se vor da la nivelul clasei a 9-a primul semestru cu o dificultate care sa acopere necesarul de cunostinte pentru a intelege materia predata in perioada de pregatire teoretica.
– Informatii despre modul ocupare a locurilor subventionate.

Testarea in vedera admiterii la cursurile teoretice

Testul de admitere la matematica si fizica pentru acceptarea la cursurile teoretice – toate disciplinele precum si testarea aptitudinilor fizice pentru admiterea la cursurile teoretice si practice – pentru disciplina parasutism vor avea loc in perioada 22 – 23.02.2014. Nota minima de promovare este 5. Candidatii la disciplina parasutism trebuie sa aduca obligatoriu o adeverinta de la medicul de familie ca sunt clinic sanatosi pentru a putea sustine testul.
Programele de matematica si fizica pentru testul de admitere la cursurile teoretice se poate gasi pe pagina Aeroclubului Romaniei la urmatoarele adrese:
http://aeroclubulromaniei.ro/media/programa matematica.pdf
http://aeroclubulromaniei.ro/media/Programa pentru admitere FIZICA.pdf

Etapa de finalizare a dosarelor personale

Dupa promovarea examenului de admitere la cursurile teoretice candidatii trebuie sa completeze fisa de inscriere in conformitate cu manualele specifice pentru fiecare disciplina in parte. Se completeaza cererea de legitimare si sa achita taxa de legitimare de 15 Euro in prima saptamana dupa admiterea la cursurile teoretice (obligatoriu pentru candidatii pe unul din locurile subventionate). Tinerii cu varsta mai mica de 18 ani trebuie sa aduca consimtamantul parintilor in prima zi de curs. Pe perioada desfasurarii cursurilor teoretice se va completa dosarul candidatilor cu certificatul medical – minim clasa a 2-a si o copie a documentului de identitate. Se va completa dosarul cu toate documentele necesare in vederea obtinerea aprobarii de zbor ca si conditie pentru acceptarea in examenul de finalizarea a cursurilor teoretice.

Planificarea si efectuarea cursurilor teoretice; examenul de finalizare a modului teoretic.

Dupa finalizarea inscrierilor, fiecare Aeroclub Teritorial is va face o planificare a cursurilor teoretice si de pregatire fizica care vor fi trimise pentru aprobare pana la data de 24.02.2014. Cursurile teoretice si de pregatire fizica specifice se vor efectua in perioada 26.02.2014 – 27.04.2014. La finalul acestor cursuri se vor sustine examenele de finalizare a cursurilor teoretice si de pregatire fizica (in cazul candidatilor la disciplina parasutism) conform planificarii trimise de fiecare Aeroclub Teritorial.

Promovarea modulului teoretic si inceperea cursului de pregatire practica in zbor/salt

Dupa sustinerea examenului de finalizare a cursului teoretic, candidatii care au promovat au dreptul sa continue cursul cu pregatirea practica in zbor/salt. Pentru a promova trebuie sa obineti minim 75 % la fiecare materie la care sunteti examinati. Pentru candidatii care
s-au inscris pe locurile subventionate acesta este si un examen de ocupare a locurilor, in ordinea mediilor. Daca sunteti inscris pe locurile subventionate si ati promovat examenul de finalizare a cursurilor de pregatire fizica si teoretice, obtinand minim 75% la fiecare materie dar nu ati intrat pe locurile subventionate datorita mediei, cursul se poate efectua in continuare achitand contravaloarea modului de pregatire practica in zbor/salt.
Dosarele personale ale fiecarui candidat promovat vor fi trimise la sediul A.R. de catre Aerocluburile Teritoriale in vederea obtinerii aprobarii de intrare in cursul de pregatire practica in zbor/salt si a eliberarii programelor de pregatire, in functie de fiecare disciplina in parte pana pe data de 27.04.2014.
Aprobarile de zbor se vor emite pana la data de 09.05.2014.

Dupa aceasta data, urmeaza sa fiti instiintati de catre instructorii aeroclubului la care v-ati inscris de modul in care se va desfasura activitatea pe aerodrom.
In urma obtinerii licentei de parasutist, pilot planor, pilot ULM si pilot PPL(A), Aeroclubul Romaniei ofera posibilitatea continuarii pregatirii gratuite prin includerea in loturile judetene.
Pregatirea in cadrul loturilor judetene se axeaza pe obtinerea de performante in cadrul sporturilor aeronautice specifice fiecarei discipline si de aceea se supune unui proces de selectie continuu.planor micRomanian Air Club announces that it’s accepting registration for flight lesson in 2014.

Those between 16 and 23 years old will not be charged vor these lessons. Romanian Air Club will hold courses for skydiving, gliding and ULM.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post <!--:ro-->Boeing 787 are din nou probleme <!--:--><!--:en-->Boeing 787 has the same old problem<!--:-->
Next post <!--:ro-->Se cauta piloti si personal tehnic pentru Unitatea Speciala de Aviatie din Caransebes<!--:--><!--:en-->Looking for pilots and technicians for Special Aviation Unit at Caransebes <!--:-->