Israelul a lovit in Damasc

Se intampla lucruri in Siria si lucruri nu tocmai bune. Asta pentru ca Israelul a lovit in “inima” Siriei lui Assad, distrugand un depozit de armament situat la periferia Damascului.

Israelienii sustin ca lovitura era necesara pentru ca armele erau, in realitate, ale Hezbollah si ca ar fi urmat sa fie utilizate in actiuni militare impotriva evreilor.

Bun, sirienii zic ca au fost patru avioane israeliene care au sarit parleazul si ca au tras asupra lor, unul fiind doborat, iar un al doilea numai avariat.

Si, intr-adevar, s-ar fi auzit o explozie puternica in zona de granita siriano-israeliana, ceeea ce a provocat o rara reactie oficiala din partea Fortelor Aeriene Israeliene. Potrivit acestora, sirienii au activat sistemele antiaeriene, iar sistemul lor Arrow a interceptat o racheta sol-aer trasa spre un avion, insa atat.

Oricum o dam, e vorba despre un incident cat se poate de serios. Israelul pare sa fi revenit la politica loviturilor preventive pe teritoriul statelor vecine, iar sirienii, chiar si din groapa in care se afla, par gata sa incerce o riposta.

Cum stau rusii in toata aceasta situatie, poate va intrebati. Deocamdata stau linistiti, pentru Israelul nu-i Turcia si risca, in caz de implicare serioasa, sa-si vada suhoaiene transformate in epave.

Apropo, lovitura asta preventiva in Siria vine la o saptamana dupa ce premierul israelian s-a vazut cu presedintele rus. Ceea ce te poate face sa te intrebi niste chestii 🙂

18
Leave a Reply

avatar
4 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
CezarPawlyknemotoujoursLanceRFlorin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Florin
Guest
Florin

saracele neputincioase Suhoaie

Florin
Guest
Florin

Un ultim lucru si o las balta. Ca rusii au o intelegere cu evreii pe Siria e pe surse.Ca prietenia e mare la fel.Ca nu se pot apuca sa doboare avioane impotriva interesului lor numai ca sa ne demonstreze noua cat de tare e s400 e clar.

nemotoujours
Guest

Nashpa remarca asta a ta,Aviatia magazin, cu privire la loviturile preventive incepute de Israel…Asta era remarca interesanta pe care trebuiau sa o vada toti:faptul ca evreii si-au reluat un vechi obicei deosebit de periculos!

Pawlyk
Guest
Pawlyk

Mari clovni mai sunt postacii astia rublisti. Trec evreii prin mirificul “s-patrujdemiisinsute” ca prin branza si ei tot cu basmele pe aici. Patetic. Dar hei, la cele 2 ruble pe comentariu nu mai conteaza.