Noul Terminal Plecari al Aeroportului Otopeni | FOTO

Read Time:1 Minute, 52 Second

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a inaugurat noul terminal de plecari al Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti, in urma unei investitii de 52 de milioane euro. Terminalul va deservi toate cursele interne.

Lucrarile de constructii au inceput in iulie 2011 si au fost finalizate in 17 luni.

Noul terminal face parte din faza a treia a programului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti. Liniile de scanat bagajele de cala din subsolul noului terminal sunt cele mai moderne din Europa, aparatura similara are Aeroportul Heathrow din Londra.

„Noul terminal va aduce un plus imediat pe zona de curse interne, pentru ca actualul devenise nesatisfacator ca si capacitate. In foarte scurt timp vom procesa acolo si curse internationale”, a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Aeroporturi Bucuresti.

Prin extinderea terminalului plecari internationale cu 19.600 metri patrati, suprafata va creste la 38.600 metri patrati, dublandu-se capacitatea de procesare a aeroportului, prin adaugarea a 52 de ghisee check-in la cele 52 existente. De asemenea, pentru formalitatile de imbarcare sunt disponibile 8 noi dispozitive de „self check in”.

Peronul pentru autovehicule si autobuze din fata terminalului plecari a fost reconfigurat si redimensionat, iar parcarea publica a fost suplimentata cu 244 de locuri.
Capacitatile finale ale terminalelor de pasageri de la Aeroportul Henri Coanda sunt: 4.500 de pasageri pe ora de varf, 104 ghisee check-in, 32 de porti de imbarcare, 48 ghisee ticketing, 6 benzi bagaje sosiri, 6 milioane de pasageri pe an capacitate.

Estimarile pentru anul acesta sunt un trafic de 7,7 milioane de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni. La nivelul tarii, traficul de pasageri va fi de circa 15 milioane.
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care cuprinde Aeroporturile Henri Coanda Otopeni si Aurel Vlaicu Baneasa, a inregistrat in anul 2011 un trafic total de 7.448.354 de pasageri, in crestere cu 5,9% fata de anul 2010.

Traficul aerian la nivelul Romaniei a depasit anul trecut 11 milioane de pasageri. Din traficul total, 90% este realizat de aeroporturile Otopeni, Timisoara si Cluj.
Aeroportul Bucuresti Otopeni, cel mai mare din Romania, ocupa locul 58 in UE dupa numarul pasagerilor care il tranziteaza anual.

WallStreet.ro

Mai multe imagini cu noul terminal gasiti pe WallStreet.ro

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Ce se intampla cand dai cu Cessna peste un Volvo? | VIDEO
Next post Eurofighter pofteste la arabi
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x