Primul MiG-29 modernizat in Polonia a iesit la zbor

Polish-Mig-29Primul avion MiG-29 modernizat in Polonia a iesit la zbor zilele trecute.

Aparatul, apartinand Fortelor Aeriene Poloneze, a fost supus unor ample lucrari de modernizare in cadrul Wojskowe Zakłady Lotnicze nr 2, din Bydgoszcz. MiG-ul apartine 23rd Tactical Air Force Base in Minsk Mazowiecki.

Potrivit The Aviationist, programul de modernizare al MiG-urilor 29 poloneze include inlocuirea sistemelor de avionica analog cu unele digitare, instalarea unui nou computer de planificare a misiunilor si a unui data bus care va permite modernizari ulterioare. De asemenea, girocompasul va fi inlocuit si el cu unul de ultima generatie iar in cockpit vor fi instalate mai multe display-uri multifunctionale.

Foarte interesant este faptul ca rusii nu s-au dat inapoi de la modernizarea MiG-urilor poloneze, biroul Mikoyan prelungind resursa aparatelor cu inca 20 de ani.

Mai mult, potrivit sursei citate reparatiile capitale nu vor mai fi efectuate la atingerea pragului de 800 de ore de zbor, cum se intampla pana acum, ci in functie de starea tehnica a fiecarui aparat in parte.

Ca o nota de inedit, MiG-urile 29 poloneze au fost innobilate cu imaginile pilotilor din aceasta tara care au luptat in „Batalia Angliei”, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Fortele Aeriene Poloneze au in dotare 32 de MiG-uri 29, intre acestea aflandu-se atat avioane cumparate din Uniunea Sovietica, cat si din cele primite cadou de la Germania.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
adrian

Da-i Doamne romanului un creier de polonez! :))

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x