Germania va livra Ucrainei tancuri Leopard 2

Read Time:1 Minute, 15 Second

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholtz, a anunțat miercuri că țara sa va livra Ucrainei tancuri Leopard 2.

În plus, nemții, în calitate de producători, vor aproba și solicitările altor state europene care vor să transfere acest tip de tancuri către autoritățile de la Kiev.

O primă solicitare oficială a fost primită de germani zilele trecute, atunci când Polonia a cerut acordul pentru a dona tancuri Leopard către Ucraina.

”Decizia de astăzi continuă linia binecunoscută a Germaniei de a sprijini Ucraina așa cum putem mai bine. Acționăm într-o manieră coordonată la nivel internațional”, a transmis Scholtz.

În primă etapă, Germania va livra o companie de tancuri, unitate compusă din 14 bucăți de tancuri Leopard 2 A6. Pregătirea militarilor ucrainieni va începe în scurt timp în Germania.

Obiectivul final este ca Ucraina să aibă două batalioane de Leopard 2, adică aproximativ 80 de tancuri moderne.

Este de așteptat ca după anunțul Germaniei să urmeze unele asemănătoare din alte state europene.

Operatori de Leopard 2 sunt Austria, Danemarca, Finlanda, Grecia, Ungaria, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția sau Turcia.

În mod normal nu ar fi niciun fel de problemă ca o coaliție de state europene să adune cele 80 de tancuri despre care nemții spun că vor fi donate Ucrainei în perioada următoare, mai ales că în ultima vreme s-au purtat negocieri intense pe această temă.

Rămâne de văzut dacă americanii vor plusa și ei cu Abrams, însă în acest punct pare greu de crezut că se va întâmpla acest lucru.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Primul zbor pentru F-16 Block 70 de la Greenville
Next post SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x