Primele blindate JLTV au ajuns în România

Read Time:44 Second

Primele vehicule blindate JLTV – Joint Light Tactical Vehicles, ce vor intra în dotarea Forțelor pentru Operații Speciale ale armatei române au ajuns joi în țară.

Cele 33 de bucăți au fost transportate pe cale navală, fiind preluate de militarii români din Portul Constanța.

Ministerul Apărării a cumpărat aproximativ 130 de JLTV pentru trupele FOS, aceste vehicule blindate urmând a spori semnificativ capacitatea de luptă.

Valoarea contractului este de peste 100 de milioane de dolari.

Vehiculele blindate destinate Forțelor pentru Operații Speciale includ echipament militar specific, ceea ce duce de multe ori la dublarea costului, față de un vehicul similar dar care este folosit de trupele terestre regulate.

Americanii de la Oshkosh, cei care produc Joint Light Tactical Vehicles, se află în cursă și pentru cotractul mult mai mare de dotare a Forțelor Terestre cu vehicule blindate și neblindate, însă aici se așteaptă încă desemnarea unui câștigător.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
20 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
60 %
Sleepy
Sleepy
20 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marian

Oshkosh nu participă la licitația pentru vehicule blindate și neblindate, cei care participă sunt francezii de la Arquus, americanii de la AM General, turcii de la NUROL și Otokar, dar și compania URO în asociere cu Rafael.

Marian

Nu, cei de la Oshkosh nu au primit acceptul Congresului SUA să transfere tehnologie în România, probabil că „bătălia” se va da între Sherpa de la Arquus și NMS de la NUROL, singurii din listă care au furat startul și au trecut pe la Moreni înainte ca licitația să fie lansată.

Previous post Achiziția tancurilor Abrams a ajuns în Congresul american
Next post Primul elicopter Black Hawk al SMURD a ajuns în România
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x