Am putea avea un liceu privat de aviatie in Romania

Foto: reper24.ro
Spun am putea pentru ca inca nu mi-e clar care este stadiul proiectului, desi omul care il implementeaza are planuri ambitioase.

Povestea, pe scurt, este urmatoarea: omul de afaceri Gabriel Olariu a preluat pachetul majoritar de actiuni al aeroportului din Caransebes si vrea sa deschida in oras un liceu de aviatie. Asta pentru ca vrea sa aduca pe aeroport, pe care doreste sa-l redeschida, o companie care se ocupa cu dezmembrarea avioanelor.

In ceea ce priveste liceul, care va purta numele industriasului Max Ausnit, acesta isi propune sa formeze tehnicieni de aviatie.

“Este primul liceu privat de aviaţie din România. Va pregăti tehnicieni de aviaţie, care vor avea un certificat cu dublă recunoaştere, în Europa şi SUA. Aştepăm autorizarea finală de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar şi pornim la drum.

Copii vor putea să muncească la parcul de dezmembrat avioane pe care ne pregătim să-l deschidem la Caransebeş, dar pot merge în orice colţ al lumii pentru că vor avea un atestat recunoscut şi este o meserie extrem de căutată peste tot. L-am întrebat pe directorul de la Boeing dacă există piaţă de muncă pentru acest profil şi mi-a spus că nu o să pot eu să-i dau atâţia oameni câţi are el nevoie”, a declarat Olariu pentru Adevarul.

Problema este ca liceul nu este autorizat in momentul de fata si cum anul scolar incepe in septembrie imi e greu sa cred ca va fi. Pe de alta parte, stiu si cum functioneaza lucrurile in Romania, asa ca nu l-as acuza pe omul cu proiectul. Incerc sa explic insa de ce sunt putin circumspect.

Vestea buna este ca Olariu sustine ca prima generatie de elevi va fi scolarizata gratuit, chiar daca vorbim de o scoala privata.

“Noi vom susţine această primă generaţie, pentru că dorim să încurajăm copiii să se îndrepte spre acest domeniu. După ce vor termina cei patru ani, vor face şi un an de practică, totul pe cheltuiala noastră. Când vor termina, vor putea să meargă să lucreze oriunde în Europa şi America, pentru că e o specializare extrem de căutată.”

Ramane totusi sa vedem cum va evolua proiectul liceului de aviatie de la Caransebes si daca el va fi pana la urma viabil.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mihainlg Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
nlg
Guest
nlg

Am mai avut doua de stat (la Bucuresti si Bacau) si s-au reprofilat dupa ’90. N-avem industrie.

Mihai
Guest
Mihai

Daca imi aduc aminte bine, am auzit de acest proiect de mult (cred ca anul trecut). Ideea nu e rea deloc. Succes!