F-22 on tour: Raptorii au ajuns la Campia Turzii

Read Time:44 Second

Foto: USAFE
Doua avioane de lupta de generatia V, F-22 Raptor, au ajuns luni pe Baza Aeriana Campia Turzii.

Acest one day deplyment face parte din turul european al Raptorilor, care, in ultima saptamana, au ajuns in Polonia, Norvegia, Grecia si Spania.

Pe nesimtite, si nu pentru ca avioanele-s stealth, ci pentru ca nu a existat comunicare, avioanele au ajuns la Campia luni cu putin timp inainte de pranz.

Daca la precedenta vizita in Romania, la Mihail Kogalniceanu, am fost anuntati cu cateva ore inainte, de aceasta data nimeni nu a „suflat” nimic si nu stiu daca este vorba despre un protocol, avioanele executand misiuni in aceste one day deployment, sau de nepasare.

Pana cand vom primi mai multe informatii zic sa ne bucuram de vizita celor mai bune avioane de lupta din lume.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

19 thoughts on “F-22 on tour: Raptorii au ajuns la Campia Turzii

    1. Eu unul cred ca nu sunt fanatic dar ma declar pro American. Nu inteleg cum poate asta sa fie o acuzatie sau ceva rau. Ca fapt divers, in si mai mare masura ma declar pro-european. Majoritatea informatiilor din acest moment ne arata ca sunt cele mai buna avioane din lume, fi e macar si prin apartenenta la clubul generatiei V. Daca asta este doar o conventie putem totusi apela la o comparative mai directa:
      – F22 are toate capabilitatile celorlalte avioane similare dar nu exista nici un alt avion care sa posede principalele capabilitati ale Raptorului (detective dificila, avionica si sisteme integrate).
      – Am vazut texte care criticau eficienta Raptorului (unele vis-à-vis de costuri, altele numar/exemplare in flota, altele IRST etc) dar nici unul care sa arunce vreo umbra asupra eficacitatii.
      – Toate celelalte se raporteaza la el; chiar si presa rusofila face asta.
      – Proportiile taberelor pro si …arm…sa zicem detractoare, unde am gasit doar O PARTE din tabara ruseasca. Nu am informatii despre cum este vazut in China.

      Desi sunt convins ca are numeroase minusuri, as fi curios de ce nu este cel mai bun. Ca sa fiu mai drect, as fi al naibii de curios care este cel mai bun avion de lupta in acceptiunea ta.

      1. Am putea spune ca ar fi fost Northrop YF-23 Black Widow, dar acesta a fost doar un prototip si nu a ajuns in productia de serie si exploatare.
        In plus, a fost in fata YF-22 Raptor in 90 cand s-a desfasurat competitia, iar de atunci Raptorul a mai fost imbunatatit.
        Oricum am intoarce-o pe toate partile, in acest moment nu ne putem raporta decat la Raptor cand vorbim de avioane de lupta, chiar si cu F-35 tot la Raptor ne raportam

      2. F35 depaseste cu mult F22 la capitolul avionica si integrarea sistemelor. E singura lui calitate, intr-o comparatie directa, dar contrazice primul punct al tau.

    2. Nu bre trollski, Su 57 e cel mai bun din lume. La categoria cea mai buna gluma de avion. Tristi mai sunteti bai clovnilor.

  1. Îmi aduc și acum aminte,cînd au venit Raptori data trecută,au pus un Raptor lîngă un LanceR,aproape că îmi dăduse lacrimile. Sper,ca acum să nu m-ai facă asă ceva și gringo să aibă mai mult respect faţă de „cel mai bun avion din lume”,așa zic ei.

  2. Thumb up! Arata bine si sunt cele mai tari fighter-e ever, poa’ sa zics rusu’ , pardon trollu’ ce-o’ vrea.

    In dogfight nu indrazneste SU-ul fie ce o fi.
    Si ce faca suntem pro-americani ? Ce au americanii ?

    1. Este probabil cel mai puternic avion de suprematie aeriana, dar in dogfight vreo cateva avioane rusesti il intrec: americanii au recunoscut deschis ca nu sunt numarul 1 la manevrabilitate si ca nu pretind asa ceva, chiar spun ca tactica lor se bazeaza pe detectia si distrugerea inamicului cu mult inainte de a ajunge la distanta de dogfight.

      Am vazut cateva manevre facute cu SU pe care nu credeam ca o sa le faca cineva vreodata, genul de manevre care nu exista in catalogul ARESTI pentru ca nimeni normal la cap nu le-ar incerca.

      1. Asta e diferenta intre manevre de airshow si o platforma de lupta. Tractiunea vectorizata 3D nu-i o chestie pentru care doar rusii au secretul, ci doar una pe care ceilalti nu au considerat-o necesara.

  3. Au venit pe aici săși marcheze teritoriul și să le arate amăreștenilor,cei ăla gen5. Îs curios,dacă FPS-urile noastre ia „ginit”. Dacă aveau sîrbii acum S-300,să vedeți ce jale era acum pe la amerikansky. Oricum sper ca acum să nu le mai parcheze pe lîngă vreun leșinat de LanceR.

    1. FPSurile sunt depasite de cand le-am luat, la acel moment americanii erau in plin proces de modernizare a lor. Noi le-am luat noi si invechite si asa au ramas.
      Ar fi fost tare sa dea sarbii un pasaroi american indiferent de specie, am fi avut un 99 bombing reloaded de toata frumusetea de vazut si de data asta nu cred ca-i mai iertau.

  4. Raptore,ai auzit de AK-47,cea mai vîndută armă,din lume,cică este și pe drapelul unei țări. Ia orice armă americană și bago în noroi și apoi să treci cu șenila peste ea. Vezi dacă o să mai poți trage cu ea.

    1. As lua bre, da la buticul din colt n-au arme de la uncle sam.
      Legat de fiabilitatea AK, e doar mit pentru ca majoritatea armelor actuale o pot face.
      Cat priveste testul senilei… LanceR e de veghe 😉

  5. Acum avem oportunitatea de a testa capabilitatile radarelor noastre. In plus se poate testa daca vreuna din rachetele sol-aer poate obtine un „lock” pe tinta. Evident fara sa fie lansata. Se mai pot testa tehnicienii si maistrii militari sa vina cu idei ca sa obtina un „lock”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post SUA vor investi peste 21 de milioane de euro in baza de la Mihail Kogalniceanu
Next post Rusii lauda Su-57, dar cumpara Su-30SM