Avioanele de generația 6 vor costa sute de milioane de dolari bucata

Read Time:1 Minute, 19 Second

Viitoarele platforme de generația a șasea dezvoltate de Statele Unite vor costa sute de milioane de dolari. Pe bucată!

Informația vine de la Frank Kendall, nimeni altul decât Air Force Secretary, practic șeful civil al forțelor aeriene americane, care i-a avertizat pe membrii Congresului cu privire la costul programului NGAD – Next Generation Air Dominance.

”(Principalul avion din programul NGAD – n.r.) va costa mai multe sute de milioane de dolari… per aparat”, a spus Kendall, care a adăugat imediat: ”cred că este o cifră care vă va atrage atenția”,

Oficialul US Air Force se referă la componenta cu echipaj uman a NGAD pentru că se vorbește tot mai mult despre faptul că platformele de generația 6 vor putea lansa și controla din aer ”roiuri” de drone.

Asta înseamnă că forțele aeriene nu ar trebui să aibă nevoie de foarte multe avioane NGAD, ci de mult mai multe drone pe care avioanele respective să le controleze.

Kendall a lăsat să se înțeleagă că de aici ar putea veni una dintre categoriile mari de reducere a costului programului. Dacă avioanele vor costa sute de milioane de dolari, dar dronele lor vor costa ”doar milioane”, costul global ar putea fi echivalent sau chiar mai mic decât al programului F-35.

De asemenea, USAF spune că a învățat din greșelile comise cu F-35 și că are acum modalități de a ține sub controlul costul unui astfel de program.

Cu toate acestea, va mai dura până când NGAD va deveni realitate, prima platformă de generația 6 ce va deveni operațională fiind bombardierul strategic B-21 Raider.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post AERO EXPO FEST – Clinceni, 25-26 iunie
Next post Americanii au înlocuit avioanele F-16 de pe Baza Aeriană Borcea