Avioanele de generația 6 vor costa sute de milioane de dolari bucata

Viitoarele platforme de generația a șasea dezvoltate de Statele Unite vor costa sute de milioane de dolari. Pe bucată!

Informația vine de la Frank Kendall, nimeni altul decât Air Force Secretary, practic șeful civil al forțelor aeriene americane, care i-a avertizat pe membrii Congresului cu privire la costul programului NGAD – Next Generation Air Dominance.

”(Principalul avion din programul NGAD – n.r.) va costa mai multe sute de milioane de dolari… per aparat”, a spus Kendall, care a adăugat imediat: ”cred că este o cifră care vă va atrage atenția”,

Oficialul US Air Force se referă la componenta cu echipaj uman a NGAD pentru că se vorbește tot mai mult despre faptul că platformele de generația 6 vor putea lansa și controla din aer ”roiuri” de drone.

Asta înseamnă că forțele aeriene nu ar trebui să aibă nevoie de foarte multe avioane NGAD, ci de mult mai multe drone pe care avioanele respective să le controleze.

Kendall a lăsat să se înțeleagă că de aici ar putea veni una dintre categoriile mari de reducere a costului programului. Dacă avioanele vor costa sute de milioane de dolari, dar dronele lor vor costa ”doar milioane”, costul global ar putea fi echivalent sau chiar mai mic decât al programului F-35.

De asemenea, USAF spune că a învățat din greșelile comise cu F-35 și că are acum modalități de a ține sub controlul costul unui astfel de program.

Cu toate acestea, va mai dura până când NGAD va deveni realitate, prima platformă de generația 6 ce va deveni operațională fiind bombardierul strategic B-21 Raider.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x