Germania va trimite avioane Eurofighter Typhoon în România

Germania va trimite în România avioane Eurofighter Typhoon pentru misiuni de Poliție Aeriană, a anunțat recent ambasadorul german la București, Peer Gebauer.

Potrivit acestuia, ”taifunurile” nemțești vor ajunge în țara noastră la jumătatea lunii februarie.

”Germania se poziționează în continuare ferm alături de România. Începând de la mijlocul lunii februarie, Forțele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter și soldați la măsura Poliție Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policing South). Împreună cu Italia asigurăm securitatea spațiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuție vizibilă și de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarității transatlantice și europene.”

Așa cum a spus și ambasadorul, în România se află, de la finalul anului trecut, un detașament al Forțelor Aeriene Italiene, de asemenea echipat cu aparate Eurofighter.

Dacă rotația italiană este una ”normală”, așa cum arată normalul după evenimentele din Ucraina din 2014, cea germană va fi evident una provocată de contextul actual.

Avioanele germane nu le vor înlocui pe cele italiene, rotația Aeronautica Militare urmând a se încheia spre finalul lunii martie, ci le vor suplimenta.

Și nu este vorba despre o necesitate urgentă provocată de zborurile rusești de la Marea Neagră, ci despre un mesaj transmis Rusiei. Și poate și despre o timidă acumulare de forțe NATO pe flancul ăsta.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x