Trageri de luptă cu IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT

Read Time:1 Minute, 28 Second

Recent a avut loc în poligonul Smârdan un exercițiu cu trageri de luptă, implicate fiind aeronave IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT de la Baza 95 Aeriană Bacău.

Înainte de comentarii, iată comunicatul oficial:

Aeronavele IAR-99 Șoim și IAR-330 SOCAT ale Bazei 95 Aeriene ,,Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” din Bacău au executat trageri de luptă cu armamentul de la bord în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă ,,Smârdan”.

Misiunile au fost îndeplinite conform planificărilor, tehnica a funcționat în parametri, iar personalul implicat a dat dovadă de siguranță, responsabilitate și profesionalism.Instruirea temeinică și antrenamentul intens au făcut ca la finalul tragerii să se raporteze: ,,Ținte distruse! Misiune îndeplinită!”

Ce ați înțeles voi din acest comunicat? Că au fost trageri cu Șoim și SOCAT în poligon, nu? Dar ce anume voiați să aflați?

Noi, cu riscul de a supăra iarăși și de a ajunge iarăși pe tot felul de liste negre sau gri, am fi trecut bucuroși peste raportarea din final pentru a afla câte aparate au fost implicate, cu ce anume s-a tras, al câtelea exercițiu de acest tip este în 2021 și tot felul de alte ”nimicuri” prea puțin interesante pentru comunicatori.

Din imaginile publicate de Baza 95 Aeriană se pot observa câteva lucruri:

  • elicopterele Puma SOCAT au tras cu tunul de bord, ele neacând acroșate lansatoare de PRND sau rachete Spike.
  • avioanele IAR-99 Șoim au lansat bombe de aviație, probabil cele de 100 kg. din ce se poate vedea.

De asemenea, ce mai putem spune este că un exercițiu asemănător a avut loc în luna mai, atunci când Șoimii de la Bacău au lansat bombe de 100 kg. în poligonul Smârdan.

Anterior, de pe IAR-99 au fost lansate și bombe de 250 kg.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
serban pascu

Comunicate ca sa fie date. Seamana cu cele din vremurile pe care le credeam istorie. Cu diferenta ca atunci era ceva de genul. Militari au executat lucrari pe santiere si culesul porumbului. Iar la final „Misiune indeplinita „Nu trebuie sa stim detalii care nu se pot da ,dar nici limbajul asta de lemn..

Previous post Japonia are portavion | VIDEO
Next post Aegean Airlines devine acționar majoritar al Animawings
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x