Un elicopter Ka-26 s-a prabusit langa Turda

Foto: IGSU
Un elicopter utilitar Kamov Ka-26 s-a prabusit miercuri in apropierea localitatii Turda, judetul Cluj.

Aparatul efectua o misiune agricola in momentul prabusirii, iar la bord se aflau doua persoane. Din fericire, cei doi au scapat fara mari probleme de sanatate.

Iata si ce a transmis Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta:

“In urma unui apel pe numarul 112, in dispeceratul ISU Cluj s-a anuntat faptul ca un elicopter de mici dimensiuni, utilizat la activitati agricole, s-a prabusit in zona unui deal de pe raza municipiului Turda. Imediat au fost alertate 1 autospeciala complexa de stingere cu modul de descarcerare si prim ajutor, 1 ambulanta SMURD pentru victime multiple (ATPVM) si 1 echipaj medical SAJ.

In urma verificarilor, in elicopter se aflau doua persoane, care au iesit din interiorul aeronavei si nu prezinta probleme medicale deosebite. In acest moment, cei 2 ocupanti sunt evaluati de echipajul medical SAJ sosit la fata locului, iar daca situatia acestora o va impune vor fi transportati la spital.”

Din imaginile publicate de IGSU, elicopterul Ka-26 apartinea companiei WestCopter, fiind unul dintre cele sase aparate de acest tip operate de firma banateana.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of