VIDEO | Noble Jump 2017 – Filmul interventiei Fortelor Aeriene

Read Time:40 Second

Fortele Aeriene au avut o prezenta ampla la exercitiul Noble Jump 217

Am avut, in ordinea numerelor de pe tricou: elicoptere Puma pentru adus FOS in lupta, avioane F-16 si Eurofighter pentru superioritate aeriana si supraveghere; avioane MiG-21 LanceR pentru atac la sol cu bombe de 100kg; elicoptere Puma SOCAT pentru atac la sol cu PRND; elicoptere Apache pentru CAS; avioane Spartan (cred) pentru parasutare trupe.

Probabil ca peste un an sau doi, cand F-urile vor fi operationale, ele vor prelua misiunea de atac la sol, avand un repertoriu mult mai bogat de arme decat MiG-ul 21, iar LanceRele se vor alatura altor F-uri in misiunea de superioritate aeriana.

Dar, la o prima vedere, cum vi se pare tactica asta?

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gabriel neacsu

La inceputul exercitiului n-am priceput ce-i cu cele doua Pume zburand expuse la punct fix , foarte aproape de pozitiile inamice (necucerite inca )Seamana a „exercitiu” de la BIAS.https://www.facebook.com/saved/?cref=53

gabriel neacsu

Sorry ! Am pus link gresit.E vorba un live al MAPN de pe 12.06.2017

gabriel neacsu

In video doua Puma stationeaza la punct fix aproape de pozitiile inamice (doua machete de cladiri)in timp ce militarii debarcheaza din doua Humvee si iau cu asalt cladirile.Pai Pumele alea erau tinte sigure.

mihaistoian

Lansarea in locul ala era pt jurnalisti si staff, chiar se aude in fundal comentariul unuia in engleza care explica ce fac militarii. Toata activitatea ulterioara, cu atacul avioanelor si elicopterelor era concentrata intr-un areal destul de vizibil pt camerele video

Cezar

Stie careva sate Puma SOCAT avem acum active si cam cate elicoptere de atac atac am avea nevoie in viitor, odata cu retragerea actualelor elicoptere hybrid? Incerc sa fac o paralela intre necesitatile actuale si cele 96 de bucati din afacerea Dracula cu Bell din annii 90′. Atunci au optat pentru 96 bucati de Cobra/Dracula, din 120 posibile de atribuit Romaniai. Daca Bell inca incearca marea cu degetul si ofera productie loco, inseamna ca cifra de aparate achizitionate nu e chiar mica, cu toate ca tomberonezii nostri sunt invatati cu cifra magica 12! PS @LanceR, Hai mai repede cu articolul… Read more »

gabriel neacsu

Conform Wiki 22 Socat si 35 Puma clasic.Eu zic ca am avea nevoi de minim 24 elicoptere de atac si cam 35-40 de transport.

Previous post Qatarul muta regina si cumpara F-15
Next post Bell promite Romaniei linie de asamblare pentru AH-1Z
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x