Muzeul Aviației a primit un avion Rombac 1-11

Read Time:1 Minute, 7 Second

Muzeul Aviației a primit oficial un avion Rombac 1-11.

Este vorba despre aeronava înmatriculată YR-BRE, care a fost achiziționată la licitație de un cetățean american, Brian Hyndman pe numele său, acesta alegând să o doneze muzeului.

YR-BRE a intrat aşadar în patrimoniul Muzeului Aviației, însă nu e clar când sau dacă va fi expusă la sediul din Bucureşti.

Iată şi comunicatul oficial:

„Muzeul Național al Aviației Române a primit în patrimoniu, astăzi, 28 iulie, aeronava ROMBAC 1-11 cu numărul de înmatriculare YR-BRE, în cadrul unei ceremonii de predare-primire care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian.

Aeronava, fabricată în anul 1986, care a deservit Administraţia Prezidenţială o lungă perioadă de timp, fusese adjudecată, în acest an, de cetăţeanul american Brian Hyndman în urma licitaţiei organizate de Casa de licitaţii ARTMARK.

Proprietarul a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Având în vedere că avionul, clasat ca bun cultural mobil de tezaur naţional de Ministerul Culturii, nu poate deveni operațional, Statul Major al Forţelor Aeriene va asigura măsurile necesare în vederea preluării, întreţinerii şi conservării aeronavei.

La ceremonia de astăzi au participat, împreună cu reprezentanți ai Muzeului Naţional al Aviaţiei Române, membrii ai Casei de licitaţii ARTMARK și ai lichidatorului judiciar care a gestionat patrimoniul ROMAVIA.”

Foto: Radu POSTELNICUL

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nlg

Bun si asta dar YR-BRA era piesa de colectie, mai ales ca tot zace pe la noi.

Marius

Mda, incompetentii responsabili pentru muzeul aviatiei injura sub slanina de la boturile de porci comunisti. De apreciat gestul domnului Hyndman.

Previous post Ceremonie și exercițiu demonstrativ de Poliție Aeriană Întărită
Next post România, campioană mondială pe echipe la acrobație cu planorul și locul 3 mondial la zbor cu motor
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x