Muzeul Aviației a primit un avion Rombac 1-11

Muzeul Aviației a primit oficial un avion Rombac 1-11.

Este vorba despre aeronava înmatriculată YR-BRE, care a fost achiziționată la licitație de un cetățean american, Brian Hyndman pe numele său, acesta alegând să o doneze muzeului.

YR-BRE a intrat aşadar în patrimoniul Muzeului Aviației, însă nu e clar când sau dacă va fi expusă la sediul din Bucureşti.

Iată şi comunicatul oficial:

„Muzeul Național al Aviației Române a primit în patrimoniu, astăzi, 28 iulie, aeronava ROMBAC 1-11 cu numărul de înmatriculare YR-BRE, în cadrul unei ceremonii de predare-primire care a avut loc în Baza 90 Transport Aerian.

Aeronava, fabricată în anul 1986, care a deservit Administraţia Prezidenţială o lungă perioadă de timp, fusese adjudecată, în acest an, de cetăţeanul american Brian Hyndman în urma licitaţiei organizate de Casa de licitaţii ARTMARK.

Proprietarul a cedat aeronava în mod gratuit, sub forma unui contract de sponsorizare, Muzeului Naţional al Aviaţiei Române.

Având în vedere că avionul, clasat ca bun cultural mobil de tezaur naţional de Ministerul Culturii, nu poate deveni operațional, Statul Major al Forţelor Aeriene va asigura măsurile necesare în vederea preluării, întreţinerii şi conservării aeronavei.

La ceremonia de astăzi au participat, împreună cu reprezentanți ai Muzeului Naţional al Aviaţiei Române, membrii ai Casei de licitaţii ARTMARK și ai lichidatorului judiciar care a gestionat patrimoniul ROMAVIA.”

Foto: Radu POSTELNICUL

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nlg

Bun si asta dar YR-BRA era piesa de colectie, mai ales ca tot zace pe la noi.

Marius

Mda, incompetentii responsabili pentru muzeul aviatiei injura sub slanina de la boturile de porci comunisti. De apreciat gestul domnului Hyndman.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x