România, campioană mondială pe echipe la acrobație cu planorul și locul 3 mondial la zbor cu motor

Echipele de acrobație ale Aeroclubului României au obținut rezultate importante la Mondialele desfășurate recent în Polonia.

România a devenit campioană mondială la al 11-lea Campionat Mondial de Acrobatie cu planorul, clasa Advanced, desfasurat la Leszno, in Polonia!

Echipa formată din Octav Alexan, Valentin Hota, Daroczi Lorand și Zsolt Gal a urcat pe prima treaptă a podiumului după zilele de concurs de la Leszno. De asemenea, Octav Alexan a câștigat o medalie de aur în probele individuale, iar Valentin Hota a obținut două medalii de argint.

Managerul echipei de acrobație cu planurul a Aeroclubului României este Cristian Iorgov, excelent pilot acrobat la rândul său.

În același timp, pe aerodromul Torun, tot din Polonia, s-a desfășurat al 14-lea Campionat Mondial de Acrobatie, clasa Advanced. Vorbim, evident, despre zbor cu motor.

Echipa noastră, formată din George Rotaru – pilot, team manager, Teodor Munteanu – pilot, Vlad Alexandru Popescu – pilot, Lucian Pintea – pilot, Alex Eparu – pilot și Popescu Gheorghe – personal tehnic, a terminat pe poziția a treia Mondialul de acrobație și s-a întors în țară cu medaliile de bronz.

De notat este faptul că piloții noștri au evoluat pe cele mai moderne aparate de acrobație din flota Aeroclubului, Extra 330 SC.

Felicitări, domnilor!

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
grig

Felicitari baietilor si sa tinem pumnii lotului national de planorism distanta la campionatul mondial din Franta.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x