Adevărul e cea mai importantă formă de respect

Read Time:3 Minute, 4 Second

Joi, 2 martie 2023, s-a împlinit un an de la tragedia aeriană în urma căreia 8 militari români au murit în două misiuni diferite. Forțele Aeriene au postat mesaje și imagini emoționante, prin care transmit ”cinste și onoare” celor căzuți.

Noi, la Aviația Magazin, nu ne-am ferit niciodată șă ”fluierăm în biserică” și poate și de aceea interviuri plictisitoare și cuminți cu oameni care au fost și sunt în aviația militară apar prin alte locuri. Sau poate pentru că întrebările care nu deranjează sunt cele dorite.

Revenind la mesajul oficial al Forțelor Aeriene Române la un an de la tragedia de la Mihail Kogălniceanu, nu putem să nu arătăm cu degetul către ipocrizia și cinismul din acesta! Este incredibil și ireal de obtuz pe alocuri acest sistem, sunt incredibili oamenii care îl compun.

A trecut un an de zile. Au trecut 12 luni. S-au dus 52 de săptămâni. 365 de zile. După atâta amar de vreme, după o perioadă lungă în care memoria celor ce au murit în acea seară nenorocită de 2 martie 2022 a fost întinată cu tot felul de scenarii și povești grețoase, sistemul care i-a trimis la moarte nu poate decât să le ”cinstească memoria” cu 5 poze și două ceremonii…

Oameni buni, cea mai importantă formă de respect pe care o poți arăta cuiva este adevărul! Cu atât mai mult în cazul unei astfel de tragedii.

În locul ceremoniilor și pozelor care adună inimioare pe social media ar fi trebuit să veniți cu răspunsuri. A trecut un an de când un MiG-21 LanceR a căzut la scurt timp după decolare, iar un elicopter IAR-330 Puma trimis în misiune de căutare-salvare s-a prăbușit de asemenea, a trecut un an și noi nu știm cine și de ce a ordonat acele misiuni, care era starea celor din echipaje înainte de decolare, care era starea tehnică a aparatelor.

A trecut un an în care au apărut informații pe surse despre bâlbele de la nivelul cel mai ridicat al conducerii aviației militare, informații despre ordinele contradictorii date într-un interval de câteva minute de cei mai importanți generali ai Forțelor Aeriene, informații care nu au fost niciodată contrazise sau confirmate.

Am tot văzut mesaje și poze cu doliu, cu păreri de rău și regrete eterne. N-am văzut pe nimeni care să ceară publicarea adevărului. N-am văzut pe nimeni care să solicite pedepsirea vinovaților, dacă aceștia există. N-am văzut pe nimeni să deplângă lipsa măsurilor luate pentru ca o astfel de tragedie să nu se repete.

Oameni buni, ascunderea adevărului este cea mai mare dovadă de lipsă de respect pentru cei căzuți pe care o putem avea.

Iată și mesajul Forțelor Aeriene:

”Cinste și onoare memoriei lor!

Eroii nu mor niciodată!

Astăzi, 2 martie, Forțele Aeriene Române comemorează un an de la catastrofele aviatice în care și-au pierdut viața militari aparținând Bazei 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”, Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și Forțelor Navale Române:

Locotenent-comandor (pm) – Niță Iosif-Costinel;

• Căpitan-comandor (pm) – Bogdan Florin;

• Căpitan (pm) – Pătrașcu Gheorghe Sorin;

• Sublocotenent (pm) – Banu Gelu;

• Sublocotenent (pm) – Carp Vlad;

• Sublocotenent (pm) – Bosoi Sergiu;

• Sublocotenent (pm) – Marinescu Ionuț;

• Sublocotenent (pm) – Lateș Eduard-Cătălin.

Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre zilnice, chiar dacă nu mai sunt astăzi printre noi.

Le datorăm respectul și prețuirea noastră.

Cu durere în suflet ne exprimăm regretul profund pentru tragediile aviatice și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri.”

Aviația Magazin a transmis o solicitare oficială către Ministerul Apărării și Forțele Aeriene Române pentru a primi informații referitoare la cele două tragedii. Dacă sau când vom primi un răspuns, îl vom publica de îndată.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
100 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
psycho

bravo,RESPECT !!

Previous post Companii din Turcia vor construi metroul spre Aeroportul Otopeni
Next post Airshow-uri în România: Primele evenimente din 2023
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x