Japonezii au aflat cat trebuie sa plateasca pentru “Super Raptor”

Foto: Yasuo Osakabe
Japonezii au aflat, in sfarsit, pretul celui mai bun avion de lupta din lume, hibridul dintre F-22 si F-35 ce le-a fost propus de Lockheed Martin.

Astfel, potrivit presei locale, costul per aparat ar fi de 177 de milioane de dolari! Pretul este mult mai mare decat cel pe care guvernul nipon era dispus sa il achite, 133 de milioane de dolari per aparat.

Se pare ca oficialii guvernamentali ar fi transmis ca oferta este inacceptabila din cauza costului mult prea mare.

Lockheed Martin le-a propus japonezilor, care vor incepe in curand procesul de inlocuire a avioanelor F-2, varianta locala a F-ului 16, un aparat mai bun decat orice exista la ora actuala pe piata.

Americanii au venit cu propunerea unei variante adusa la zi a lui F-22, Raptorul primind avionica de pe F-35, dar si multiple alte imbunatatiri.

Proiectul pe hartie arata exceptional, avionul rezultat fiind un “monstru” fara rival pe cerul planetei, numai ca si costurile sunt pe masura.

Cu o China tot mai agresiva din punct de vedere militar “in coasta” n-ar fi totusi exclus ca japonezii, care trec in aceasta perioada de la conceptul de auto aparare la cel de proiectare a fortei in teatre externe, sa constate ca “Super Raptorul” merita toti banii.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Se vede de la o poștă că gringo vrea săi țepuiască.Probabil,japi vor mai da o comandă de F-35,ca să mai echilibreze balanța comercială cu SUA,ca să nu îi ia la bîză Trump. Pun pariu că peste 10-12 ani,gringo o săl scoată la vînzare pe tarabă pe F-22.