Home » Aviatie militara, featured

Japonezii au aflat cat trebuie sa plateasca pentru “Super Raptor”

23 July 2018 One Comment

Foto: Yasuo Osakabe

Japonezii au aflat, in sfarsit, pretul celui mai bun avion de lupta din lume, hibridul dintre F-22 si F-35 ce le-a fost propus de Lockheed Martin.

Astfel, potrivit presei locale, costul per aparat ar fi de 177 de milioane de dolari! Pretul este mult mai mare decat cel pe care guvernul nipon era dispus sa il achite, 133 de milioane de dolari per aparat.

Se pare ca oficialii guvernamentali ar fi transmis ca oferta este inacceptabila din cauza costului mult prea mare.

Lockheed Martin le-a propus japonezilor, care vor incepe in curand procesul de inlocuire a avioanelor F-2, varianta locala a F-ului 16, un aparat mai bun decat orice exista la ora actuala pe piata.

Americanii au venit cu propunerea unei variante adusa la zi a lui F-22, Raptorul primind avionica de pe F-35, dar si multiple alte imbunatatiri.

Proiectul pe hartie arata exceptional, avionul rezultat fiind un “monstru” fara rival pe cerul planetei, numai ca si costurile sunt pe masura.

Cu o China tot mai agresiva din punct de vedere militar “in coasta” n-ar fi totusi exclus ca japonezii, care trec in aceasta perioada de la conceptul de auto aparare la cel de proiectare a fortei in teatre externe, sa constate ca “Super Raptorul” merita toti banii.

One Comment »

  • Jap said:

    Se vede de la o poștă că gringo vrea săi țepuiască.Probabil,japi vor mai da o comandă de F-35,ca să mai echilibreze balanța comercială cu SUA,ca să nu îi ia la bîză Trump. Pun pariu că peste 10-12 ani,gringo o săl scoată la vînzare pe tarabă pe F-22.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.